Laptele
de vacă este pentru vaci. Nu este nimic rău în a bea lapte de la
naştere, de când deschidem pentru prima oară ochii şi până la vârsta de
doi ani. Cu singura condiţie ca laptele să fie lapte matern, adică
proaspăt, neprelucrat şi natural. În situaţia ideală, viitoarea mamă ar
trebui să adopte o dietă compusă din alimente crude, bogate în substanţe
nutritive şi cu valoare energetică ridicată, înaintea perioadei de
sarcină şi pe toată durata acesteia. Cu toate acestea, în civilizaţia
modernă se manifestă tendinţa de a nu mai alăpta sugarii. Mulţi dintre
copii sunt trecuţi pe lapte de vacă sau pe formule artificiale, care
sunt de aproape douăzeci de ori mai concentrate decât laptele de vacă.
Laptele
de vacă este bogat în proteine, minerale şi grăsimi, o condiţie
necesară pentru ca viţeii să crească în greutate într-un an între 136 şi
226 de kilograme. Este inutil să spunem că bebeluşii nu cresc în
acelaşi ritm. Laptele de vacă are un conţinut de proteine de cel puţin
patru ori mai mare şi o concentraţie de minerale de peste şase ori mai
mare decât laptele uman. Un lapte atât de concentrat este foarte greu de
digerat de nou-născuţi. Cantitatea de enzime produse de organismul uman
pentru digerarea produselor lactate este mult mai mică decât cea
produsă de organismul vacii. În lipsa enzimelor necesare şi a cantităţii
corespunzătoare, nou-născuţii umani vor avea probleme digestive şi
secreţii excesive de mucus la nivelul cavităţilor sinusurilor,
plămânilor, creierului şi urechilor. Numeroase forme de alergie sunt
rezultatul congestionării excesive care îşi are originea în consumul de
lapte de vacă.
Adulţii
nu pot digera deloc laptele, astfel încât vor dezvolta probleme
inflamatorii pe măsură ce vor înainta în vârstă. Laptele de vacă este
foarte sărac în acizi graşi esenţiali, care sunt vitali pentru
organismul uman în procesul de producere a colesterolului, steroizilor,
ţesuturilor nervos şi cerebral şi altele. Laptele crud de vacă este mai
adecvat pentru creşterea şi dezvoltarea scheletului osos / musculaturii,
în timp ce laptele uman stimulează dezvoltarea sistemelor cerebral şi
nervos. Aceasta este una dintre deosebirile principale dintre frugivore
şi erbivore.
Cam
între trei şi patru ani, majoritatea copiilor pierd enzimele care
digeră laptele, în special lactaza, care descompune lactoza – zahărul
principal prezent în lapte. Explicaţia este aceea că, din punct de
vedere biologic, copilul trebuie să nu mai bea lapte după această
vârstă. Deoarece organismul uman nu dispune de enzimele necesare
descompunerii laptelui, se intensifică producerea de mucus. Din acest
moment, laptele devine un produs extrem de iritant pentru mucoasa
tractului gastrointestinal, ceea ce va provoca formarea unei cantităţi
şi mai mari de mucus. În amestec cu amidonul, acest mucus poate genera
formarea unor plăci mucoide consistente, care se va fixa pe pereţii
intestinali.
![220px-Feeding_Is_Fun](http://roxanapuiu.files.wordpress.com/2013/03/220px-feeding_is_fun.jpg)
Îl
mai ţineţi minte pe John Wayne? În raportul de deces, medicii au
menţionat că actorul a murit având o cantitate de aproape 22 kg de
materii fecale în intestine. Asemenea aglomerări provoacă inflamaţii
grave, formarea de pungi (diverticuli) şi degradarea peretelui
intestinal. Această situaţie conduce la reţinerea materiilor fecale, la
ulceraţii, leziuni şi forme de cancer. Cu câţiva ani în urmă, fostul şef
al Departamentului pentru Sănătate Publică al Statelor Unite, chirurgul
C. Everett Koop, lansa următoarea afirmaţie: „Produsele lactate nu sunt
bune pentru oameni.”
DE LA ALCALII LA ACIZI
Ei
bine, acum mai şi preparăm (pasteurizăm) laptele de vacă. Sub acţiunea
căldurii, structura chimică a laptelui se modifică, iar dintr-un produs
care generează alcalinitate, laptele ajunge să provoace aciditate. În
chimie, dacă vrem să modificăm un compus chimic, îl tratăm termic.
Intervenţia căldurii sau gătitul hranei distruge toate vitaminele
solubile în apă, cu precădere vitamina C şi complexul B. Saturează
grăsimile şi stabileşte legături între anumite proteine şi minerale, şi
leagă minerale de alte minerale. Ce se întâmplă cu un viţel dacă va fi
hrănit cu lapte pasteurizat în loc de lapte matern crud şi proaspăt?
Moare.
CONGESTIILE FAC SĂ SCADĂ ASIMILAREA
Răcelile,
gripa, oreionul, ca şi orice inflamaţie limfatică sau respiratorie, pot
fi atribuite congestionărilor provocate de consumul de produse lactate.
Produsele lactate stimulează producerea excesivă de mucozităţi şi duc
la constipaţie. Dacă aveţi o răceală sau o afecţiune respiratorie, de
unde credeţi că provin mucozităţile incolore, sau de culoare galbenă,
verde, maronie sau neagră? Care credeţi că este originea tumorilor? Sau
umflarea ganglionilor limfatici, în special a amigdalelor?
Glandele
tiroidă şi paratiroidă sunt localizate în gât. Şi ele se inflamează din
cauza mucozităţilor formate de produsele lactate, creând hiper- sau,
mai ales, hipoactivitatea acestor ţesuturi. Glanda tiroidă / paratiroidă
este responsabilă de utilizarea corectă a calciului de către organism.
Când aceste glande funcţionează deficitar din cauza aglomerării de
mucus, toxine şi a inflamaţiilor pe care le produc produsele lactate,
descreşte şi capacitatea de utilizare a calciului – care este rezultatul
contrar motivului pentru care consumaţi produse lactate. Când apare o
carenţă de calciu la nivel celular, se poate instala o serie de
tulburări printre care se numără depresii, epuizare osoasă şi tisulară,
slăbire a sistemelor nervos şi muscular şi a ţesutului conjunctiv. Toate
aceste tulburări sunt efecte secundare ale acumulării excesive de mucus
în ţesuturi din cauza consumului de produse lactate.
![milk](http://roxanapuiu.files.wordpress.com/2013/03/milk.jpg)
Calciul este o substanţă minerală care se găseşte din abundenţă în natură. Cea mai mare concentraţie de calciu utilizabil se găseşte în seminţele de susan şi în plante marine, cum este varecul. Utilizarea corectă a calciului se produce în prezenţa magneziului. Calciul şi magneziul din fructe, dar mai ales din legume, sunt compatibile. Legumele cu frunze de culoare verde închis abundă în calciu, magneziu şi flavonoide, combinaţie absolut necesară pentru utilizarea corectă a fiecăruia dintre elemente. Laptele de vacă are mai mult calciu decât magneziu. Acest aspect se adaugă la lipsa utilizării calciului din lapte. Se estimează că organismul asimilează sub 20% din calciul prezent în lapte. Asimilăm mai mult calciu preluat din sucurile de fructe, decât din lapte
Prin
pasteurizarea laptelui, mineralele sunt ionizate, modificându-şi
efectul din alcalin în acid. Acest fapt favorizează apariţia calculozei,
epuizare musculară, inflamaţia tractului gastrointestinal şi alte
afecţiuni. Adevărul acestei afirmaţii este susţinut de faptul că
persoanele care beau lapte în cantităţi mari şi consumă doze
suplimentare de calciu provenind din alte surse ajung totuşi să sufere
de osteoporoză. Trebuie să ne concentrăm asupra utilizării calciului de
către organism şi nu a suplimentării calciului. Soluţia nu este
suplimentarea dozelor de calciu, ci asimilarea corectă a calciului.
Glandele
tiroidă / paratiroidă şi suprarenale sunt direct responsabile de
utilizarea calciului de către organism. Am constatat că dacă aceste
glande sunt sănătoase, organismul este mai rezistent faţă de afecţiunile
legate de asimilarea de calciu. Dacă veţi curăţa şi regenera aceste
glande, va creşte semnificativ şi capacitatea de utilizare a calciului.
Recurgeţi la analiza temperaturii bazale (de la Capitolul 10) pentru a
analiza şi verifica felul în care funcţionează tiroida. Verificaţi-vă
tensiunea arterială pentru a determina starea de sănătate sau
slăbiciunea glandelor suprarenale. Nu uitaţi, dacă sistolele sunt sub
118, înseamnă că aveţi o problemă de funcţionare a glandelor
suprarenale.
PARAZIŢI (mai multe aici și aici)
Paraziţii
sunt un alt efect legat de consumului de lapte. Conform estimărilor
peste 60% din vacile crescute în America prezintă unul sau mai mulţi din
următorii paraziţi: virusul leucemiei, salmonella şi bacilul
tuberculozei. Dacă dintre toate alimentele pe care le consumăm, laptele
şi produsele lactate sunt cele care stimulează cel mai mult formarea de
mucozităţi, pe locul următor se înscrie zahărul rafinat; aceste două
tipuri de alimente vor genera formarea de inflamaţii excesive la nivelul
tuturor ţesuturilor. Drojdia, micozele şi viermii sunt favorizate,
fiindcă se hrănesc şi se dezvoltă în aceste medii congestive. Această
situaţie provoacă apariţia ciupercii Candida Albicans şi a altor stări
infecţioase. După ce am ţinut sub observaţie mii de pacienţi suferind de
cancer, sunt convins că laptele şi produsele lactate (chiar şi
colostrul) produc şi stimulează apariţia formaţiunilor tumorale şi a
inflamaţiilor limfatice. După părerea mea, numeroase forme de cancer
(tumori) congestiv sunt iniţiate de consumul acestor tipuri de alimente.
FORME DE DIABET
Numeroase
studii au asociat consumul de lapte pasteurizat cu formele de diabet.
Anticorpii produşi cu scopul de a combate aceste proteine lactate
modificate, nocive, atacă, în acelaşi timp, celulele beta din pancreas.
Celulele beta se află în insulele Langerhans din pancreas, iar sarcina
lor este de a secreta insulină.
HORMONUL BOVIN DE CREŞTERE
O
altă problemă majoră legată de consumul de lapte o constituie efectele
hormonului bovin de creştere recombinat (rBGH). Corporaţia Monsanto a
dezvoltat acest hormon bovin de creştere din bacteriile E. coli.
Hormonul de creştere a fost dezvoltat iniţial cu scopul de a mări
producţia de lapte. Unele studii demonstrează că acest hormon de
creştere (rBGH) este cancerigen. Numeroase studii demonstrează că acest
hormon proliferează (intensifică) dezvoltarea cancerului. Sentimentul
meu este că el stimulează funcţionarea sistemului endocrin, în special
tiroida şi suprarenalele. Acest lucru influenţează creşterea, alţi
factori de dezvoltare şi echilibrul hormonal. Societatea contemporană se
confruntă cu masive dezechilibre hormonale care ne distrug sănătatea şi
economia.
Descoperiţi
adevărul despre alimentele pe care le consumaţi. Nu vă lăsaţi amăgiţi
de mediile de informare sau de alte surse ale societăţii noastre
capitaliste, în care banul a devenit mai important decât sănătatea şi
bunăstarea omului. Este esenţial să detoxificaţi organismul de
congestiile acumulate de-a lungul atâtor ani de consum alimentar de
produse care formează mucozităţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu